Любопитно

Проектът „Уверено дете” финалист в програма на Пощенска банка

Проект озаглавен „Уверено дете” на детския психолог и педагогически съветник Теодора Пампулова стана финалист в Категория „Образование” на програмата за подкрепа на проекти на Пощенска банка България.

Теодора Пампулова, освен детски психолог, е и координатор на Дружеството на психолозите в Р. България, както и педагогически съветник. От началото на кампанията нейното предложение е получило 417 гласа. Финалистите според регламента ще бъдат оценявани от жури, а един образователен проект ще бъде финансиран с 10 000 лева. Победителите ще бъдат обявени на 15 септември. Те ще имат 6 месеца срок, за да реализират идеите си.

Проект „Уверено дете” предвижда създаването на образователни активни /флаш/ карти, които да помогнат на децата да получат знания за своите силни страни, умения да оценяват правилно своите собствени сили, ресурси и способности, мотиви и цели на поведение, нравствени качества и постъпки, отношения към хората и към себе си и възможност за проява на самокритичност. Активните карти ще включват упражнения за подобряване на самооценката на децата между 6 и 16 годишна възраст. Тестето ще включва в себе си два комплекта карти – с упражнения за детето и с упражнения за родителите. Картите ще се разпространяват онлайн в книжарниците в цялата страна, за да достигнат до повече семейства.

Снимка – Фейсбук

Гергана Нинова