Образование

Проектът „Живот на килограм” гостува на СУ „Емилиян Станев”

Средното училище „Емилиян Станев” е единственото учебно заведение в областта, на което гостува мащабният проект „Живот на килограм”. Екип от Психодраматичната работилница в София ще се срещне с възпитаници на школото утре (25 януари) по покана на психолога Наталия Любенова.

Социалният проект „Живот на килограм” е насочен към ученици между 12 и 18-годишна възраст, свързан е предимно с превенцията на хранителни разтройства при подрастващите, коментира за Общинското радио Любенова. „Колегите от Психодраматичната работилница в София ще се срещнат с нашите ученици, а техният проект се бори в момента за първото място в платформата „Промяната”, допълни психоложката.

Специалистите ще се срещат с учениците в рамките на три месеца, а през този месец лекциите в търновското учебно заведение ще бъдат две – в четвъртък и петък. Те са планирани под формата на игри и интерактивни начини на взаимодействие.  „Целта е децата да могат да достигнат до собствената си идентичност, да бъдат свързани със своите чувства, да разпознават конфликтите, които се случват вътре в тях и със заобикалящия ги свят”, поясни Наталия Любенова, която е била е била част от екипа на Психодраматично общество-София.

Първият етап на проекта „Живот на килограм” стартира през октомври 2016 г. в шест столични училища. Целта е подрастващите да получат подходяща и достъпна информация как да разпознават факторите за формиране на хранителните разтройства и да реагират адекватно в ситуации на риск.

снимка: официален уебсайт на проекта „Живот на килограм“