Любопитно

Представят проекта Вицария за първи път във Велико Търново

Той е на варненеца Дамян Диамандиев. Това е комедийно събитие за вицове и смешни истории тип Open Mic. Всеки участник ще получи сцената за себе си, а най-аплодираният разказвач ще спечели специална награда – два билета за комедиен спектакъл.

Вицария е създадено от haha.bg – социалната мрежа за вицове и смешни истории. Водещ на събитието е създателят на мрежата Дамян Диамандиев, който има над 30 комедийни събития зад гърба си и е горд носител на наградата на публиката на габровския „Благолаж“ за наддумване с хумор.

Дамян е на 29 години от Варна. С проекта си Вицария от октомври 2019 година досега е обиколил почти цялата страна.

Очевидно хората имат нужда от това, да разказват вицове и смешни истории, социални, затова и направих сайта – haha.bg. В него всеки може да си публикува неща, авторски също, с хумористична насоченост. След това дойде идеята и за пътуващото шоу с участието на публиката. С шумомер се отчита най-добрият разказвач и го награждаваме с два билета за комедиен спектакъл на местния театър, т.е наградата е културно- образователна„, пояснява Дамян, който е единствения у нас с такова шоу Вицария. Обича да казва, че във всеки град има повече граждани, отколкото в София.

Най-актуалните теми, които вълнуват всичките почитатели на проекта са актуалните към днешна дата – политика, финанси, социални теми, за Иванчо и Марийка.

Вицария е шоу за всички. В началото публиката се притеснява да се включи, но аз помагам да я предразположа. И един като се включи, почти всички започват след това да разказват смешни истории и вицове. Има нужда българина от това в това забързано и стресово ежедневие„, усмихва се варненецът.

Срещата с почитатели на вицове е на 5 март, четвъртък от 20.30 часа в MELON Live Music Club  във Велико Търново. Входът е платен. Идеята на домакините е проектът Вицария да гостува при тях всеки четвъртък.

Кремена Крумова- Попова