Общински съвет

Продажбата на имотите на МОБАЛ ще се дискутира на извънредна сесия на 8 май

Общинските съветници ще обсъдят продажбата на имоти, собственост на Многопрофилната болница за  активно лечение „Д-р Стефан Черкезов”, на извънредна сесия на 8 май. Това реши местният парламент на  заседанието си днес. Предложението за отлагането на дискусиите и гласуването направиха съветниците от групата на БСП. То беше подкрепено от Николай Илчев от АБВ, който обясни, че всички областни болници в страната са построени върху големи площи, за да може при екстремни природни и военни ситуации върху терените да се разгърнат полеви болници. Илчев предложи да изискат становища от дирекциите по национална сигурност на Министерството на отбраната и Министерството на здравеопазването.

В мотивите за продажбите от лечебното заведение обясняват, че постъпилите приходи ще се използват за строителството на новия корпус на здравното заведение, за неговото обзавеждане, както и за закупуването на медицинска техника.

Стефан Михайлов припомни, че „Кауфланд” е изплатил 5 млн. лева на МОБАЛ съгласно договора за изграждането на търговския обект, но строежът на новия комплекс не е започнал „и вероятно няма да има нов корпус”, заяви общинският съветник.