Поминък

Програмисти и метеоролози търсят да назначат във ВВС

Вакантни длъжности във Военновъздушните сили са обявени със министерска заповед от началото на юли, информира за Общинското радио началникът на Военното окръжие в старата столица – подполковник Иван Ангелов. До 15 септември, желаещите да постъпят на военна служба, могат да подадат своите документи в окръжието, а формированията, обявили вакантни позиции са в София, Граф Игнатиево, Безмер и Долна Митрополия.

Инженер-метеоролог, завършил граждански бакалавър Метеорология, Астрофизика, Метеорология и геофизика или Физика може да кандидатства за поделение 44 150 в столицата. Постъпвайки на тази длъжност, на цивилния служител ще бъде присъдено офицерско звание – лейтенант, старши лейтенант или капитан. Други две длъжности за същото формирование са “Организатор-програмист”, който трябва да има магистърска степен в професионално направление “Информатика и компютърни науки”. Със същите изисквания се набират кандидати за инженер-метеоролози в базите в Граф Игнатиево, Безмер и Долна митрополия – по 5 инженерски и едно програмистко място. Кандидатите, по закон, не трябва да са по-възрастни от 40 години, подчерта подполковник Ангелов.

Повече информация може да бъде намерена в интернет страницата на Централното военно окръжие, или на място – в окръжието в старата столица, на адрес ул. “Никола Габровски” 42.