Денят Община Полиция

Приключи Лятната детска полицейска академия в Община Велико Търново

Днес бе официалното закриване на лятната Детска полицейска академия,  приключи и кампанията „Пазете децата на пътя“. На площадката за пътна и противопожарна безопасност в с. Балван, децата от Центровете за работа с деца и младежи в общината се състезаваха за последно в лятната ваканция, като показаха познанията, научени по-време на занятията по пътна и пожарна безопасност в два теста. Проведоха се и две практически състезания – по противопожарни действия и управление на велосипед.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов гостува на празника и поздрави специално младите хора. Той им благодари, че са избрали полицейската академия през лятната си ваканция и с това са доказали, че още от ранна възраст имат гражданско съзнание.

„Благодаря и на нашите партньори, с които работим заедно за децата и младежите. Придобивките в Балван – площадките за пътна и противопожарна безопасност, за оцеляване сред природата, за приложно колоездене, а също и първият в България Център за превенция и спорт, са резултат от това сътрудничество. Благодаря на уредниците в младежките центрове и на служителите на реда, защото тяхната работа с децата също е в основата на успешните ни инициативи“, коментира още кметът.

Панов връчи грамоти на ръководителите на центровете за работа с деца и младежи, а също така и Старопрестолна грамота бе връчена на представители на сдружение „Св. Иван Рилски”.

Грамоти за победителите в различните дисциплини връчи началникът на Областната дирекция на МВР – старши комисар Димитър Машов.

На официалното закриване на Лятна детска полицейска академия присъства ст. комисар Благородна Макева, заместник-директор на Главна дирекция национална полиция, представители на Областната дирекция на МВР, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Държавна агенция „Пътна безопасност” и други.