Култура

„Приказка за Ох!” очакват в Куклен театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 30 септември от 11.00 ч. в читалище  „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакъл на Държавен куклен театър – Търговище . Представлението е „Приказка за Ох“ от Таня Михайлова. Постановката на спектакъла е дело на Т. Вълов, сценографията и куклите – на В. Бенковска, а  музиката – на Е. Методиева. В атрактивния спектакъл участват  Цветина ИвановаСтела Стойнова и Борислав Терзийски.

Представлението „Приказка за Ох“ е среща с едно непослушно малко момиченце – Лили, което яде много сладки и бонбони, не обича да си пие млякото, не харесва зеленчуците, не си мие зъбките. Докъде води това – естествено до неизбежното „Ох, боли!” и до среща с чичо доктор и вранката с име Ох. Целта на пиесата е създаване на положителни навици в областта на здравното възпитание на децата.

Приказка за Ох“ е поредният спектакъл на ДКТ – Търговище от съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ. Проектът за съботни представления за семейна публика се реализира с подкрепата на Община Велико Търново.в областта на здравното възпитание на децата.