Здравеопазване Образование

Призови места завоюваха ученици от ПГСАГ „Ангел Попов“ в областен конкурс на РЗИ

Призови места завоюваха ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ в областен конкурс за изработване на разделител за книга на тема „Тютюнът замърсява….“, организиран от Регионална здравна инспекция – Велико Търново.

Инициативата протече в рамките на „Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести (2021-2025 г.)“ и Общинската програма „Здрави деца в здрави семейства“. Целта е да се провокира интереса на учениците по темата тютюнопушене, както и да даде възможност за изява на творческата им индивидуалност и да развие креативното им мислене за здравословен начин на живот без тютюн.

В конкурса са представени 127 творби за книга от 9 училища от областта.

Учениците от ПГСАГ „Ангел Попов“, гр. Велико Търново, които взеха участие в конкурса и се класираха на призови места в ІІІ възрастова група – горен курс на обучение, са: първа се класира Яница Чолакова, втори стана Николай Василев, третото място е за Цветомир Хрулев. Поощрителни награди са присъдени на Йоан Стоянов и Йоанна Йорданова.

Всички ученици се обучават в 11 клас, специалност „Интериорен дизайн“, а техен ръководител е д-р Магдалина Чолакова, учител, практическо обучение в гимназията.