Образование

Преподавател в Американския колеж с благодарствена грамота от „Уча се”

 

Благодарствена грамота от образователния сайт „Уча се” получи  Габриела Чотова, преподавател по информационни технологии в Американския колеж. Отличието се връчва за работата й в екип, разработил упражнения и тестове към учебника по компютърно моделиране в III клас. „Това е нов предмет, въведен е от тази  година. Информацията така е поднесена, че това, което сега правят децата, след няколко години ще го програмират в действителност. Компютърното моделиране им полага основата, за да видят, че всяко нещо, което правят  дори в живота, е един алгоритъм. С тези стъпки те могат да създадат цял филм, някаква сценка или част от проект”, обясни Чотова.

Учителката споделя, че проявява интерес към сайта „Уча се” от появата му. В момента разработва уроци по информатика в помощ на учителите и учениците  в VI и  VII клас. Очаква се те да бъдат готови до началото на пролетта.

„Изключително съм доволна, че съм част от „Уча се”. За мен благодарствената грамота е изключителен жест”, заяви пред Общинското радио Габриела Чотова.