Образование

Преподаватели във ВТУ са отличени от национален поетичен конкурс

Двама млади преподаватели от Великотърновския университет са отличени от национален поетичен конкурс, посветен на Нощта на учените. Това са ас. д-р Тамара Драганова от Катедра „География” при Историческия факултет и гл. ас. д-р Петя Марчева – Йошовска от Катедра „Педагогика” при Педагогическия факултет.

Драганова е отличена със стихотворението „Вино пих!” в раздел Лирика, а Йошовска за творческите размисли „Преследване” и „Изкуство” в раздел Размисли.  Конкурсът се провежда в рамките на проект, финансиран по програма на Европейската комисия за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“.

Европейската нощ на учените – 2018 ще се проведе в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Русе, Варна, Созопол, Бургас, Харманли, Хасково на 28 септември.

„В последните години европейската нощ на учените се превърна в емблематично събитие, на което учените представят своите постижения и предизвикателства, идеи и иновации пред обществеността. Дейностите по проекта през 2018 г. са насочени към представяне на науката и иновациите, допринасящи за запазване на културното наследство и развитие на културните и креативните индустрии”, коментира ас. д-р Тамара Драганова.