Култура

Предстои XX-та научна конференция „Библиотеки – четене – комуникации“

И тази година заради пандемичните мерки националната научна конференция „Библиотеки – четене – комуникации“, чийто домакин традиционно е Регионалната библиотека „П..Р.Славейков” – Велико Търново, ще се проведе онлайн. Тя е 20-а поред с международно участие и тази година е посветена на информационното осигуряване на лица със специални потребности. Форумът, който ще се проведе на 17 и 18 ноември, ще обхване теми в областта на библиотечни и информационни науки, книгознание, литературна история, печатни комуникации и медии. 17 са онлайн заявките до този момент. Освен българските участници, ще се включат и специалисти от Русия, Полша и Сърбия.

Тази година изненада за юбилейната конференция е библиографски указател с информация за всички доклади, публикувани във всички сборници от 2002 година до сега. Те са подредени тематично и систематично.

Организатори на „Библиотеки – четене – комуникации“  са Регионалната библиотека, Университета по библиотекознание и информационни технологии и ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Форумът е под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. д-р Даниел Панов.