Култура Любопитно

Предстои четвъртото издание на „Летни семейни игри 2023“ в с. Миндя

Четвърто издание на „Летни семейни игри 2023” ще се проведе във великотърновското село Миндя. В центъра на селото на 12 август, събота от 16.00 часа малки и големи отново ще премерят сили и ще се забавляват заедно. Щафетни и логически игри, въпроси за любознателни очакват участниците. Вече тече записването. Всеки желаещ може да стори това до 10 август. Съорганизатори на събитието са Кметството, Читалището и Центърът за работа с деца и младежи в с. Миндя и Аксения Димитрова, по чиято идея се организират игрите.

На игрите идват около 50 души от селото и различни населени места. Имали сме гости от Елена, Горна Оряховица, Велико Търново. Надявам се и тази година да премине страхотно. Повечето игри са изненада за децата и родителите. Всякa годинa са различни. Тази, която я има всяка година е „Травиадор”. Въпроси за любознателни от сферата на математиката, историята, географията, световна и българска. Със семейните игри ще скрепим връзката – дете – родител и се учим на това – що е то отбор. Игрите са за деца над 5-годишна възраст и нагоре. Отборите се делят на 4 възрастови групи. Това са 4 часа безгрижие и без телефони. Ще има и танци, и музика”, казва съорганизаторката на „Летните семейни игри“ в с. Миндя.

В петък, 11 август тя организира работилница за децата. На нея те сами ще си изработят украсата за празника в събота, 12 август.