Любопитно

Предстои петата дигитална конференция TarnovoConf

TarnovoConf е техническа конференция, част от IT Турнето – пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Петото издание на събитието се провежда със съдействието на „Клуб на програмистите във Велико Търново“ и подкрепата на SiteGround и FFW Agency.

Събитието ще се проведе в събота от 9:30 до 18:30 в Хакерспейса на програмистите. Лектори ще са Любомир Филипов –  Zend Certified Engineer и консултант, който работи върху large-scale PHP проекти, включващи и интеграция с различни services и NoSQL бази от данни. Активен член е на търновския клуб на програмистите и организира различни събития. Невен Боянов, непоправимият стартъп ентусиаст, предприемач, активист в Клуба на Програмистите във Велико Търново е  съосновател на Интерлекта – продуктова фирма в областта на мобилните комуникации и телемедицината с офиси в България и САЩ. Като визионер и мотиватор, той спомага фирмата постоянно да надминава собствените си възможности – не само в областта на технологиите, но и в създаването на стратегически партньорства и нови бизнес модели. Съосновател е и на Клуб Програмистите в Велико Търново – организацията, насочена към образование, създаване на нови умения и личностно развитие за хора от всички възрасти в областта на информационните технологии.

Със своите знания и опит ще се включи и Андрей Радев – рубист и web developer по занаят. В тазгодишното издание на форума ще участва и Светлин Наков, който вече от години вдъхновява хиляди млади хора да се захванат с програмиране и технологии. Повече от две десетилетия е професионалният му опит в програмирането, а от 12 години насам обучава софтуерни инженери. Мечтата му е да направи България Силициевата долина на Европа, като напоследък се е вдъхновил по блокчейн технологиите и обучава блокчейн инженери от цял свят.

Участниците в събитието могат да заявят предварително и тениска с логото на Търново конф, допълват организаторите.