Култура

Представянето на книгата на Неделчо Михайлов се отлага

Представянето на книгата на Неделчо Михайлов „Балкански буквар“ се отлага, съобщават от Регионалната библиотека „П.Р.Славейков“ – Велико Търново. Причината – независещи от институцията обстоятелства. Скоро оттам ще обявят нова дата за среща с автора Неделчо Михайлов и Любен Дилов-син. Тя трябваше да се състои тази вечер, от 17:30 ч.

За Неделчо Михайлов това е дебютната книга.

Авторът на „Балкански буквар“ е личност, позната ни до този момент от други негови битности, свързани най-вече с медиите. Книгата съдържа 11 истории – условно разделени на две части – „Разкази“ и „Новели“, като делението е наистина условно и касае може би само дължината на текстовете. Автор на предговора е Любен Дилов–син, който не слага името си под творбите на всеки автор. 

Със сигурност може да се каже, че на българския литературен пейзаж се появява талантлив и истински, непресторен разказвач. Повечето от историите са с неясна или по-скоро неустановена география, което прави разказите още по-самобитни и като че ли още по-балкански… Вероятно трябва наистина да започнем да се учим кои сме ние на Балканите – свят населен с грешници, светци, и демони…