Образование

Представиха сборник в чест на преподавателя във ВТУ проф. Стоян Буров

Катедрата по съвременен български език към Филологическия факултет представи сборник в чест на големия български учен и преподавател от Великотърновския университет чл.-кор. проф. д.ф.н. Стоян Буров. Сборникът е озаглавен „Aut inveniam viam, aut faciam”.
Събитието, което се състоя в читалнята на Централната университетска библиотека, беше уважено от ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов, преподаватели, служители, студенти и приятели на чл.-кор. Стоян Буров.
Сборникът се състои от няколко раздела, очертаващи тематично и основните дялове от езикознанието, в което нашият именит преподавател е работил в своя дългогодишен творчески и професионален път.
В сборника с научни статии са взели участие близо 60 учени, сред които личат имената на знакови филолози от България и чужбина, но също така и не липсват разработки на млади езиковеди, които тепърва започват своя професионален път.
Редакционната колегия в състав доц. д-р Мария Илиева, доц. д-р Верка Иванова, доц. д-р Владислав Маринов и д-р Велин Петров беше подготвила кратка, но изключително съдържателна презентация на сборника.
Чл.-кор. Стоян Буров не скри вълнението си и своето щастие, че успя да завърши своя дълъг и безспорно ползотворен професионален път в университета по този достоен начин, а именно чрез отпечатването на високоприносен научен труд в негова чест.