Поминък

Предлагат на търновци да берат малини в Португалия срещу 600 евро на месец

Бюрото по труда във Велико Търново набира работници за бране на малини в Португалия, съобщи  директорът на институцията Обрешко Нечев.
Откритите работни места са за градовете Олхайо, Фаро, Тавира в областта Алгарве, осигурени от португалската фермерска организация „Мадре Фрута“ /Madre Fruta/. Българските работници ще бъдат разпределени в пет ферми в този район.
Кандидатстващите за работа трябва да са на възраст между 18 и 50 години, да са физическа пригодни и издръжливи, да имат основно образование и чисто свидетелство за съдимост. С предимство са кандидатите, които имат опит в бране на меки плодове, езиковите умения са предимство, но не задължително условие.
Брутната месечна заплата е 603.42 евро, с осигурени бонуси за продуктивност и допълнителни часове за труд. Договорът за работа е за приблизителен период от 2-3 месеца, започващ през февруари и март и продължаващ до май и юни.
От Бюрото по труда във Велико Търново уточниха, че всички заинтересовани могат да получат информация на място от експертите към институцията.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone