Община

Празник на бащите направиха в група „Невен“ на ДГ „Здравец“ във Велико Търново

Седмица на бащата отбелязват малчуганите от ЦДГ „Здравец“ във Велико Търново. Тя е обявена в периода от 6 до 11 ноември и се чества в много детски и учебни заведения в страната. „Бащите са значим фактор в живота на детето. Често обаче в ранната възраст те остават малко по-встрани от ежедневието на децата. Факт в учителската професия е феминизацията. Затова предприехме инициативи, чрез които да включим и дадем дължимото уважение и на татковците“, сподели госпожа Анелия Вачева – учител на група „Невен“ в ЦДГ „ Здравец“.     

   По този повод детското заведение организира различни мероприятия. Изложба с фотоси „ Аз и моят татко“ бе открита в понеделник. На следващия ден татковците и децата от група „Невен“ заедно се забавляваха, работиха и твориха. Малчуганите рецитираха стихчета, отправени към техните татковци. А те им разказаха за професиите си и споделиха какво са за тях децата им. Бащите и малките „невенчета“ на лотариен принцип сформираха екипи. Така заработиха три работилници – сладкарска, консервна и творческа. В първата направиха бисквитени „Рафаело“, както ги нарекоха децата. В консервната работилница приготвиха туршия. А в творческата – рисуваха и апликираха.

       Празникът, посветен на татковците в група „Невен“, създаде много емоции и радост, както на децата, така и на техните гости.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone