Денят Общински съвет

Почина адвокат Николай Илчев

Тази сутрин в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ е починал общинският съветник от Велико Търново адвокат Николай Илчев. Местният парламентарист си отиде на 53-годишна възраст. Вълна от съболезнования и скръб заля социалните мрежи след новината за неговата кончина.

„Отиде си един прекрасен музикант-изпълнител от Ансамбъл „Българче“. Адв. Илчев ще остане в сърцата на хората с отзивчивостта си, желанието винаги да бъде в помощ и големия си професионализъм.“ – скърбят от любимия му ДЮФА „Българче“ в старата столица.

Своите съболезнования поднесе и кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов: Загубихме голям човек и светло име – адвокат Николай Илчев. Дългогодишен общински съветник и общественик. Човек с добро сърце, диалогичен и отзивчив. Загубата от смъртта не познава пол, възраст и обществено положение. За Николай Илчев старопрестолният град и доброто бъдеще пред Велико Търново бе кауза, за която той не пестеше енергия и сили. Ники бе пример за достойнство, мъдрост и вроден усет за баланс и справедливост. Частица от Историческата и духовна столица си отиде завинаги. Дълбок поклон! Светла да е паметта на Николай Илчев!“

Съболезнователен адрес изпратиха и колегите нИлчев от Великотърновския общински съвет: „Губим колега и приятел, който бе голям професионалист, посветил се на развитието на Старата столица. Николай Илчев винаги бе готов да помогне да намерим най-доброто за обществото решение, независимо от политиката. Като дългогодишен общински съветник Ники има доказана голяма роля за издигането на авторитета и обществената тежест на Великотърновски общински съвет. Но най-вече – Николай Илчев бе сърдечен и добронамерен човек! Той ще липсва на всички ни! Светла да е паметта му! Искрени съболезнования на близките!“

Николай Илчев е роден на 31 юли 1968 г. във В. Търново. Свири на тамбура като ученик в народния оркестър на Ансамбъл „Българче“ от 1979 до 1986 г. През 1990 г. завършва последния випуск на политически мотострелкови профил в НВУ “В. Левски”. 10 години е офицер от армията. През 1999 г. завършва право, а от 2000 г. до днес работи като юрист, първо като юрисконсулт в “Електроразпределение – Г.О.” ЕАД, а след 2006 г. като адвокат и управляващ съдружник в адвокатско дружество.

Общински съветник, председател на ПК “Проблеми на гражданското общество и борба с корупцията”, трети мандат, зам.-председател на Великотърновски общински съвет (2015-2019). Областен председател на ПП АБВ.

Светъл да е пътят му!

Екипът на Общинско радио – Велико Търново изказва съболезнования на семейството му.