Денят

Поход на свободата ще премине в центъра на Велико Търново

По случай Европейския ден за борба с трафика на хора, Фондация А21, заедно с доброволци и партньори от цял свят, за шеста поредна година в България ще предприеме градски поход в името на свободата.  Шествието във Велико Търново ще започне в 11,00 часа от Скай Център (ул. „Цанко Церковски“ 39) и ще завърши пред паметника „Майка България“.

Походът се организира с  подкрепата на БМЧК – Велико Търново.  Всички, които се регистрират на място в 10,30 часа, ще получат специални материали на кампанията.
Шествието е уникално по рода си глобално събитие, което се провежда ежегодно в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света. Благодарение на ефективните партньорства на Фондация “А21 България” с Националната комисия за борба с трафика на хора, Местните комисии за борба с трафика на хора, Български младежки Червен кръст и Превантивно-информационните центрове към местните общини, за първа година страната ни взима участие в международната инициатива на А21 с цели 25 града-домакини.
Днес,  освен във Велико Търново, Поход за Свобода ще бъде проведен едновременно и в София, Пловдив, Бургас, Плевен, Сливен, Благоевград, Видин, Монтана, Смолян, Кърджали, Ямбол, Пазарджик, Габрово, Силистра, Разград, Русе, Шумен, Никола Козлево, Варна, Сандански, Добрич, Търговище,  Хасково.
Фондация „А21“ е глобална неправителствена организация, чиято основна задача е да се бори срещу трафика на хора, с цел трудова и сексуална експлоатация.
13 от всеки 100 000 българки днес попадат в някаква схема на робство, затова организаторите подемат кампания в България, за да разпространят информация относно съвременното робство  и за превенция и предотвратяването му.