Икономика

Поставят гъвкави ограничители по оста на пътя и червена маркировка в участъци в област Велико Търново

До края на септември т.г. ще бъдат изградени физически разделители между посоките на движение в три пътни участъка с повишена концентрация на пътно-транспортни произшествия (ПТП) по примера на Кресненското дефиле. Ще бъдат поставени гъвкави ограничители по оста на пътя, както и непрекъсната пътна маркировка с червена боя и плътни бели линии от двете страни. Става дума за участъци от път I-5 Русе – Велико Търново на територията на областите Русе и Велико Търново и участъци от път II-55 Проход на Републиката на територията на областите Велико Търново и Стара Загора. Те са избрани от Агенция „Пътна инфраструктура“ основно поради челни удари вследствие на неправилно изпреварване.

Това решение беше взето на среща при премиера акад. Николай Денков по една от приоритетните теми на правителството – безопасността по пътищата, съобщиха от правителствената пресслужба.

По график продължава и т.нар. „всеобхватен контрол“ по пътищата, в който участват шест институции. В рамките на последния месец той е обхванал 14 области на страната. Информацията от съвместните проверки предстои да бъде обобщена и анализирана. Въз основа на изводите от нея ще се вземат допълнителни мерки за превенция и безопасност.

Снимка: Кадър Нова тв