Култура

Последователи на Бялото братство у нас се събират в Арбанаси

Те си дават среща за традиционния си събор. Той ще се проведе от 20 до 22 септември в Къщата на Завета във великотърновското село. Програмата започва в петък с изложба живопис на Светлана Петкова в изложбени зали „Рафаил Михайлов” във Велико Търново, втори етаж конферентна зала от 17.00 часа. Половин час по-късно ще е концертът с класическа музика и музика от Учителя Петър Дънов. Изпълняват Гиргина Гиргинова – сопран и Владимир Попов – пиано.

Вторият съборен ден, събота, денят започва с посрещане на изгрева, наряд и с беседата „Мировата Любов”, и паневритмия. Ще последва среща – разговор с Галя Маджарова на тема: „Вътрешна връзка – начин за себеконтрол и себеосъществяване“. В 14.00 часа срещата ще е с Мирослав Бачев. Той ще говори на тема „Библията, Съзнанието и Природата”. Два часа по-късно Галина Герасимова ще говори за „Библията – акустика на Съзнанието“. Денят ще завърши с музикален клас и концерт с Гиргина Гиргинова.

Третият ден, 22 септември също ще започне с посрещане на изгрева и паневритмия. Ще последва концерт с тенора Симеон Симеонов и разговор с него на тема: Библейските текстове в музиката на Учителя. Богословът Константин Златев пък ще говори за „Учителя Беинса Дуно за Библията“.

Кремена Крумова – Попова