Денят Образование

Посланикът на Република Корея посети ВТУ

Н. Пр. Джонгин Бе, извънреден и пълномощен посланик на Р Корея, днес посети Великотърновския университет и се срещна с ректора проф. д-р Димитър Димитров.

Ректорът приветства Негово Превъзходителство, като го запозна накратко с историята и традициите на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Основният фокус на разговорите бе върху сътрудничеството между корейското посолство в Р България и Великотърновския университет, бъдещите съвместни инициативи за научен и културен обмен, както и изучаването на корейски език в нашия Университет.

Заместник-ректорът по международната дейност доц. д-р Анна Иванова и деканът на Филологическия факултет доц. д-р Полина Цончева обсъдиха възможностите за сключване на договори с корейски образователни институции – университет Мокоун, Деджон и университет „Кангнам“.

В края на срещата проф. Димитър Димитров подари на Н. Пр. Джонгин Бе картина на Велико Търново.

Участие в посещението взеха още г-н Калин Дамянов, председател на Българо-корейската индустриална и търговска камара, и гл.ас. д-р Хван Джонг Джеймс Канг, преподавател в катедра „Класически и източни езици и култури“ към ФФ.