Спорт

Поредни шампионски титли за търновски мотоциклетисти

Миналият уикенд се проведе шести кръг на традиционния шампионат по мотокрос. Велико Търново бе представен от мото-клуба „Six team”, чиито председател е многократния шампион в дисциплината Георги Недев. „Състезанието бе отлично организирано, пистата в кв. „Ябълка” – Габрово е емблематична, не само за местните жители, но повече от десетилетие там не бе провеждано състезание по мотокрос”, коментира за Общинското радио Недев. От около година и половина под негово ръководство тренира Светлин Даскалов, който застана „на върха на подиума” след края на шампионата.

16-годишният възпитаник на Строителния техникум в града се представи с 250-кубиково Кавазаки в два изключително динамични манша. „В първия, той беше блъснат от състезател, като и двамата паднаха. После Светльо – в бързината да си върне позициите направи още две-три грешки с падания, но успя да финишира в топ три. Беше решен във втория манш да се представи по-добре. Взе още от началото старта, имаше малко проблеми, след това загуби първата позиция, маншът премина като битка с водача, който беше състезател от Габрово. Но Светльо доста го „напъваше” в последните няколко обиколки, накрая той сгреши и падна, а Даскалов стана първи – категоричен лидер. Поне 200 метра зад него нямаше друг състезател, с гордост разказа треньорът на шампиона – Георги Недев. В крайна сметка сборът от точки изведе търновският състезател на първата позиция в стълбичката, макар и от клуба да не са имали достатъчно време за тренировки през лятото. „Аз се класирах на трето място в моя клас – 450 кубика, но това нямаше никакво значение, защото нищо не може да се сравни с това да видиш свой възпитаник с шампионска купа”, допълни Недев.

Този уикенд предстои състезание в с. Лехчево – Монтана. Търновския клуб „Six team” ще представят Светлин Даскалов, Стефан Петров – в клас 250 кубика за непрофесионалисти, а техният треньор – клас 450. Недев е категоричен, че след това първенство състезателите съвсем спокойно могат да преминат към Републиканския шампионат – „имат всички необходими качества и подготовка, трябва само още малко увереност”, допълни той.

 

На корицата – Светлин Даскалов
На снимката – Светлин Даскалов и неговият треньор Георги Недев