Полиция

Полицията във Велико Търново представя в Хелзинки проект за борба с дрогата

Областната дирекция на МВР във Велико Търново е удостоена с приз за най-добър проект в страната „ Заедно срещу наркотиците“ сред всичките 28 регионални ведомства. Разработката ще бъде представена в Хелзинки, където заедно с останалите държави великотърновските полицаи ще претендират за голямата награда от 10 000 евро.

Конкурсът се организира от Европейската мрежа за превенция на престъпността и ще се състои на 12 и 13 декември. Проектът е свързан с работата с децата и подрастващите и превенцията срещу разпространението на дрога сред тях и е разработен от екип в дирекцията. Преди 3 години Областната дирекция на МВР в старата столица се представи с проект „Грижа за възрастните хора“ в Братислава като дирекцията отново бе единствена от страната. Този проект бе изготвен съвместно с Община Велико Търново и дарителското сдружение „Св.Иван Рилски“ и получи много висока оценка заедно със сертификат за участие.

Наскоро от Братислава са изпратили писмо до директора ст.комисар Димитър Машов за разрешение разработката да се представи на други страни, които да черпят опит от нея.