Полиция

Пожари в областта унищожиха 80 дка посеви с пшеница, 27 бали слама, къща и 20 дка гора

Пожари, възникнали през изминалото денонощие на територията на област Велико Търново, унищожиха 80 дка посеви с пшеница, 27 бали слама, къща и 20 дка гора.

На 18-ти юли в 19:58 часа в оперативен център Велико Търново е получен сигнал за пожар в житен блок в землището на с. Димча. Огънят, лумнал заради човешка небрежност, е унищожил 80 дка пшеница и 20 дка широколистна гора. Спасени са 200 дка смесена гора благодарение на бързата намеса на 6-тима пожарникари.

Вчера сутринта пожар, възникнал отново заради човешка небрежност, едва не изпепелил 20 дка лозов масив в местността „Поляната“ в Павликени. Огънят е потушен от трима пожарникари.

250 кв. м покрив, мебели, бяла и черна техника и цялото домашно имущество са изгорели при пожар в къща в Долна Оряховица. Сигнал за инцидента е подаден вчера в 12:19 часа в оперативен център Велико Търново. В ликвидирането на огнената стихия са участвали три специализирани автомобила и 9 огнеборци, които са спасили две съседни сгради. Причината на пожара е късо съединение.

Отново вчера следобед огън е изпепелил едно ремарке и 27 бали слама в Добри дял. Седем огнеборци са се справили с пожара, възникнал заради човешка небрежност. Спасени са 20 дка широколистна гора.