Община Спорт

Подготвят терени за младите надежди във футбола

До началото на есента, тренировъчният терен в Спортното училище във Велико Търново трябва да бъде готов. Това обяви кметът на старата столица Даниел Панов по време на среща с детския отбор на футболен клуб „Етър“, набор 2007, станал четвърти в България. Средствата се очакват в Министерството на спорта в края на юни – началото на юли и оттам да се обяви процедура по изпълнение. Теренът ще бъде с изкуствена настилка. „Ще се кандидатства и за изграждане на тревен терен, западно от стадион „Ивайло”, съобщи още градоначалникът.  От тази година ще има паралелка първи клас в ОУ „Г.С.Раковски”, която ще е със спорна насоченост. 10 деца вече са записани в нея. Те ще се обучават в напълно обновени стаи, обяви още Панов, както и ще имат повече време за свободноизбираема подготовка. Идеята е от основното училище, децата след пети клас да се преливат в  Спортното.

„В спорта трябва да има постоянство, упоритост. Благодаря на треньорите, които ви подготвят. Спорта не е само здраве, той укрепва човек. В дух на спорт съм възпитавал и моите децата. По малко пред компютрите и повече на терена да сте. Надявам се вие да сте бъдещето на ФК „Етър” и България. Велико Търново е дало много на футбола“, сподели пред децата кметът.

По време на срещата стана ясно, че малките футболисти са завоювали за четири години 22 трофея, от които 13 първи места, три втори и шест трети. На държавните финали, провели се в Сливен, „виолетовите“ достигнаха до т.нар. „малък финал“ и се класираха на четвърто място в България. Постижението е пример за водещото място, което има школата на „Етър“ в България.

Заедно с градоначалника, децата поздравиха Красимир Балъков, главен мениджър на „Етър” и Александър Нанков, член на УС на клуба.

       

Кремена Крумова – Попова