Денят Любопитно

Плувците Габриела Димитрова и Антъни Иванов са в топ 5 за титлата „Мис и Мистър Swim“

Антъни заема първото място във временното класиране за „Мистър Swim“, а Габриела е втора при дамите.

В челната петица влизат  трима участници на световното първенство в Южна Корея и представители на четири от сините спортове – плуване, артистично плуване, водна топка и скокове във вода.

Конкурсът „Мис и Мистър Swim“ се провежда за трета поредна година. В първата фаза на надпреварата бяха селектирани общо 31 участника за титлите . От 1 юни стартира вторият етап, които приключи на 15 август. Състезателите в челната петица бяха избрани с онлайн гласуване. 17-годишната търновка за пръв път участва в борбата за короната.  За мястото си в топ 5 Габриела се конкурираше с 12 дами, а приятеля ѝ  Антъни, най-добрият ни плувец, бе избран за първото място от общо 16 участника.

Спортната двойка продължава участието си и във финалната фаза на конкурса, която  стартира днес.  Последният етап от надпреварата ще приключи на 25 септември. Тогава ще стане ясно крайното класиране на челната петица.

Всеки може да гласува за претендентите за короната чрез натискане на снимката на избрания  състезател в плувните спортове в съответните платформи:

miss.bgswim.com

mister.bgswim.com

През октомври ще бъдат излъчени победителите в „Мис и Мистър Swim“.  Освен предметните награди, носителите на короните тази година ще спечелят участие в календар и фотосесия.

Пълният списък с резултатите от временното класиране може да видите тук

Диана Колева