Образование

Плеяда експерти се включват в Академия „Младите лидери”

Първата по рода си студентска академия за млади лидери организира Дипломатически клуб „Имхотеп“ при ВТУ. Двудневното обучение ще се проведе 23-24-ти март в зала „Европа“. Чрез събитието младежите си поставят задача да подкрепят активните състуденти, амбицирани да бъдат най-добри в своята област. Кои са тези хора, които могат да се превърнат в млади лидери, за Общинското радио коментира Георги Николаев от Дипломатическия клуб.

„Добре дошли на събитието са абсолютно всички млади хора, които се чувстват като естествени лидери в своята среда”, приканва Николаев като уточнява, че лидер човек може да бъде не само в обществото, но в своята собствена социална клетка, била тя семейство, работно място, студентска среда и т.н.т. Събитието е подходящо за всеки, който проявява желание да се самоусъвършенства и развива. „Дипломатически клуб „Имхотеп” винаги се опитва да черпи идеи и опит от най-добрите експерти в своите области – хора, които са доказани професионалисти, помагали и дали много от себе си на останалите, а и такива които дават и в момента, за да може цялото ни общество да се развива ”, коментира Николаев.  По негови думи събитието е уникално по рода си и досега не е провеждано в старата столица. Идеята за академията е дълго подготвяна, за да бъдат подбрани успели млади хора, които да бъдат максимално полезни за местната студентска аудитория.

Кои са най-интригуващите за младежите теми, от Дипломатическия клуб на университета проучиха чрез специална анкета. В рамките на семинара ще бъдат засегнати редица въпроси за поведението на публичните лица в социалните мрежи и медиите, възможностите за презентиране на идеи и не на последно място – основите на етикета и протокола. Лектори ще са PR и маркетинг експертите Диана Сивинова и Роси Георгиева, бизнесменът доц. Йоаким Каламарис и един банков директор, чието име организаторите за сега запазват в тайна. Във форума ще се включи и обявеният за най-прогресиращ млад лидер на 2017 от World ICT forum Петър Младенов. Понастоящем той е най-младият председател на работна комисия в историята на Съвета на ЕС и началник на отдел „Младежки политики” в Министерството на младежта и спорта, което официално подкрепи Академия „Младите лидери”.

Записването за нея приключи на първи март, над 50 ще са участниците, които ще имат шанса да развият своите умения и да разширят кръгозора си, допълни Георги Николаев.