Култура Любопитно

„Плетеница“ отново с отличие от международно участие в Анталия

С първа награда за цялостно представяне се завърна от първото си участие в чужбина великотърновският танцов колектив „Плетеница”, с ръководител Николай Корчев. В Анталия, Турция той бе с 45 танцьори на народни хора и певци. В международния фестивал своите умения показаха 800 участника от 8 държави. Наред с великотърновския състав участваха и още четири български.

Това ни участие бе голямо предизвикателство за мен и моя екип. Справихме се повече от блестящо. Показахме, че можем да защитаваме интересите на членовете си и да представим красотата на българския фолклор.  Получихме и специална покана да покажем изкуството си от собствениците на комплекса, в който нощувахме. Поднесохме на публиката  концерт-спектакъл в амфитеатъра му. Имаше много зрители. Часове след концерта всички ни поздравяваха, че сме им доставили огромна радост. Връщаме се от гостуването в Анталия като още по-сплотен колектив. Аз съм горд ръководител на танцов състав. Благодаря на всеки, че ме подкрепя и застава зад мен”, заяви след завръщането си Николай Корчев, ръководител на великотърновският танцов колектив „Плетеница”,

На 16 ноември съставът ще отбележи своя 3-ти рожден ден. А през юни догодина ще гостува по покана на фестивал във Венеция.

Кремена Крумова – Попова