Култура

Писателката Людмила Филипова се срещна днес с великотърновци

Тази вечер известната родна писателка Людмила Филипова ще се срещне с великотърновските си почитатели. В непринудената обстановка в Клуб 7 авторката ще проведе разговор с почитателите си от 19,30 ч. до 22,30 ч.

Людмила Филипова е внучка на министър-председателя Гриша Филипов. Дипломира се в УНСС и учи магистратура в Международното висше бизнес училище в Правец по програмата на американския университет Сити Юнивърсити, Сиатъл.

Работи като специалист в областта на маркетинга, PR и медии. През 2006 г. прави своя дебют в прозата с романа „Анатомия на илюзиите“, в който се разказва за драматичната любов на мъж и жена от два несъвместими свята. Романът е преиздаван шест пъти. Следва „Червено злато“ (2007), трилър, в който се разследва незаконната търговия с кръвни продукти. Романът ѝ „Стъклени съдби“ (2008) е драма-трилър и представя опасната тенденция хората да поемат в ръцете си собствената си еволюция. През 2009 г. излиза романът ѝ „Мастиленият лабиринт“ – исторически трилър.
Романите ѝ вече са издадени на английски, руски, гръцки, турски, сръбски, а скоро и на италиански.

Някои критици определят Людмила Филипова като представител на „чалга литературата“, докато други контрират, че тази комерсиално ориентирана литература има своята аудитория.