Община

Пешеходни пътеки и препятствия за ограничаване на скоростта правят в Церова кория

Проект за две повдигнати пешеходни пътеки  и препятствия за ограничаване на скоростта  по главната улица на Церова кория се подготвя. „Легналите полицаи” ще бъдат изградени пред Детската градина, Дома за хора с умствена изостаналост и пред Основното училище, съобщи кметът на селото  Христо Кунчев. „Надявам се те да охладят страстите на любителите на високи скорости в населеното място. Освен това ще предпазват жителите от неприятни инциденти”, коментира Кунчев.

Около 6000 лева ще струва строителството на съоръженията. Средствата се осигуряват от Инвестиционната програма на Община Велико Търново. Паралелно с тях по „Местни инициативи” това лято ще се асфалтират и пет улици.  „80 – 90 на сто от улиците в селото са на асфалт. Това не означава, че улиците без асфалт са кал. Там има положена трошено-каменна настилка, а до година-две  очаквам 100 на сто улиците да бъдат асфалтирани и с подобрена инфраструктура”, каза кметът.

Той съобщи още, че планира пети проект за обновяването на местната църква. Досега в храма е подменена подовата настилка с теракот, извършени са и отводнителни дейности. Предстои да се смени дограмата.

Над 800 жители по настоящ и постоянен адрес има Церова кория.