Полиция

Пет часа огнеборци, Гражданска защита и доброволци гасиха пожар над Дебелец

Пет часа огнеборци, Гражданска защита и доброволци гасиха пожар над Дебелец. В събота пламна борова гора край градчето, която се оказа в трудно достъпна местност. За да потушат пламъците, огнеборци и доброволци се наложи да ликвидират стихията с пръскачки, тупалки  и дори на ръка, като по няколко пъти носиха вода, съобщи кметицата на селището Снежана Първанова.

Близо пет часа огнеборци от търновската и горнооряховската пожарна, от екипите на Гражданска защита, Горско стопанство и близо двадесет доброволци от града гасиха стихията.

Пожарът е бил на площ от около 30 декара, спасена е боровата гора като са изгорели само сухи треви и храсти. За да стигнат до огнището обаче огнеборците и доброволците са изминали над 5-6 километра пеша заради труднодостъпната местност.

„Благодаря на огнеборците, на кмета на общината Даниел Панов и на доброволците. Обръщам се с апел към всички, които обичат разходките. Пазете природата. Беше разходен изключителен ресурс за отстраняване на последици от евентуално човешко нехайство.” – коментира кметицата на Дебелец Снежана Първанова.