Социални дейности

Пенсионерските клубове в Килифарево и с. Шемшево празнуват юбилей

Пенсионерският клуб във великотърновското село Шемшево става на 30 години. На 17 ноември през 1989 година четирима по-будни пенсионери решават, че е добре да се учреди тяхна организация. На първото си събрание избират УС и и Контролно-ревизионна комисия. Решено е ловната дружинка да предостави помещение. Това е национализираната къща на Илия Стоянов. Помощи за клуба се събират от Общинския народен съвет и предприятия. Дарения има и от пенсионери.

След 30 години сред членовете, живи и до днес, са Гинка Минчева и Марийка Панайотова. Те са на 80 и повече  години, но са много дейни, разказва Руска Ангелова, сегашен председател на Пенсионерския клуб в с. Шемшево. По повод 30-ата годишнина, тя е изработила Летописна книга за историята на организацията на възрастните хора в населеното място.

Годишнината ще бъде отбелязана утре, 17 ноември в читалището. На сцената му ще се изявят състави от селата Момин сбор и Леденик, както и деца, и пенсионери от с. Шемшево.

В петък, 15 ноември своята кръгла 40-та годишнина отбелязаха също с богата празнична програма и топъл обяд и членовете на Пенсионерския клуб в град Килифарево.

Кремена Крумова – Попова