Любопитно Спорт

Очакваме легендата Пол Скоулс във Велико Търново в края на март

Легендата на Манчестър Юнайтед и английския футбол Пол Скоулс ще гостува по покана на официалния фен клуб на Червените дяволи в България. Той пристига във Велико Търново на 28 март. Ще бъде посрещнат по стара българска традиция с хляб и сол, и с гайди. Срещата с фенове е на 29-ти март, неделя от 16.00 ч. в Двореца на културата и спорта ,,Васил Левски”. На нея всеки ще може да се снима с него и да получи автограф. Вратите на ДКС ще бъдат отворени още в 14.30 часа. Децата от „Пеещи камбанки” с ръководител Владимир Габров от Младежки дом ще посрещнат госта с изпълнение на химна на Манчестър Юнайтед на четири гласа, уточни днес Емил Йорданов, председател на българския фен клуб.

Билети на срещата на 29 март могат да се закупят в Туристическия информационен център във Велико Търново и в мрежата на Евентим. Цените са 30, 40 и 60 лева за ВИП места. По-рано в неделя, в 9.30 часа на „Трифон Иванов арена” ще се проведе турнир между детските школи от цяла България. Ако Пол Скуолс или някои от екипа му харесат някое дете, то ще бъде поканено да се обучава в школата на популярния футболист в Англия. След края на турнира Скоулс ще награди всеки един малък футболист.

Големият български футболист играл за Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов е поканен да присъства на срещата.

Предвидена е среща на Пол Скуолс и екипа му с кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов на 30 март, понеделник. Специално за гостите вечерта ще бъде излъчен аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина”. Те ще имат възможност да опитат от вкусната българска кухня при гостуването си, както и да разгледат забележителности в града, поясни още Йорданов.

Пол Скоулс подписва първия си професионален договор с Манчестър Юнайтед на 23 юли 1993 г., но прави своя дебют година по-късно – на 21 септември 1994 г., отбелязвайки двата гола за своя отбор за победата с 2 – 1 над Порт Вейл в турнира за Купата на лигата на Англия. Той е един от малкото играчи в съвременния футбол, които през цялата си кариера играе за един клуб. Играе своя петнадесети сезон в Манчестър Юнайтед като е един от четиримата играчи в историята на отбора, записали над 600 мача с червената фланелка.

На 8 януари 2012 Скоулс се връща във футбола с екипа на Юнайтед и изиграва 1 сезон преди да се пенсионира през май 2013.

Кремена Крумова – Попова