Образование Спорт

От училището в с. Русаля търсят дарители за изграждане на мултифункционално спортно игрище

Дарителска кампания за изграждане на мултифунционално външно спортно игрище стартира екипът на Училището по изкуства и занаяти във великотърновското село Русаля. Нужни ще са между 30 000 и 40 000 лева, са изчислили от школото. Всеки може да предостави средства чрез Plartformatabg.com и с дарителски SMS с кодова дума DMS IGRA на номер 17 777.

„Кампанията сме я обявили до края на месец май. Фиксирали сме сумата от 17 000 лева на първо време. След това ще продължим отново, за да досъберем останалата сума. Освен с парични дарения, желаещи могат да се включат и с предоставяне на строителни материали, или с физическа дейност по терена. Той трябва да се заравни. След това ще се сложи специална настилка, оградна мрежа, осветление, ще има и съоръжение за спортовете баскетбол, волейбол, футбол, тенис и други спортни игри. Искаме децата да има къде да спортуват свободно и чисто. Теренът е разкалян след дъждове, децата се цапат. Това пък са допълнителни средства за пране”, посочи Камелия Иванова, мениджър „Проекти” и пиар на школо.

Дарителската кампания е под надслов „Подари мечтано игрище на децата в училището в с. Русаля”. В школото живеят и се учат 38 деца.

Благодарение на вашата подкрепа нашите малчугани ще са по-чисти, по-здрави и ще спортуват на въздух в безопасна и подходяща среда. Нека им дарим сега равен шанс да тренират като истински спортисти, да играят и да развиват талантите си при нас, в Русаля. Да им подарим това, което иска всяко дете – да тича на воля, но този път – на сигурен, безопасен и добре осветен терен!  Това ще бъде първото мултифункционално игрище в Русаля и всички деца от селото са добре дошли. Ще можем да играем и спортуваме заедно, както е било и до сега, но този път ще имаме подходяща настилка, а маратонките и дрехите ще са чисти!”, пишат още на Фейсбук страницата си от школото.

Кремена Крумова – Попова