Икономика

От утре Националното тол управление отваря приемни за превозвачи

От утре – 17 юли, Националното тол управление (НТУ) отваря приемни за превозвачи, в които ще се разясняват правилата за контрол и правоприлагане на тол системата и ще могат да се разглеждат конкретни казуси. Служители на НТУ ще очакват гражданите всеки петък от 13 ч. до 16 ч. в сградите на областните пътни управления в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, Пловдив, Русе и Хасково. Инициативата е в резултат на срещата в Русе на проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, с представители на транспортния бранш в региона.

Дори в условията на противоепидемични мерки заради COVID-19 стремежът на Националното тол управление е да се осигури по-добър и директен диалог с транспортния бранш, както и бърза и навременна  информация за електронната система за събиране на пътни такси на база изминато разстояние – тол такси.

Адресите на съответните областни пътни управления са както следва:

Благоевград – ул.“Т.Александров“21

Бургас – ул.“Цариградска“30

Варна – ул.“Д-р Пюскюлиев“3

Велико Търново – бул.“България“34

Монтана – ул.“Хр.Ботев“65

Пловдив – ул. „Хр.Г.Данов“ 22

Русе – ул. „Отец Паисий“ 5

Хасково – бул.“Съединение“38

Заявления, сигнали и запитвания могат да се отправят и към служителите на „Контактния център“ на Националното тол управление всеки ден от 8 ч. до 22 ч. на телефон 0700 10 876, както и на адрес info@bgtoll.bg.