Спорт

От двете страни на стадиона касите предлагат билети за мача „Етър“-„Левски“ довечера

Росен Кирилов: „Програма-минимум нямаме, имаме само максимум – победа над „Левски!”

Такива очаквания споделиха от ръководството на виолетовия тим за днешната среща срещу „сините“, който стартира на Стадион „Ивайло“ от 21:00 ч.

„Момчетата са готови за мача с „Левски” – амбицирани и мотивирани да изиграем добър мач и да направим всичко възможно да победим. Програмата-максимум е да вземем три точки и да победим „Левски”, програма-минимум нямаме. Искаме да продължим с добрите игри – най-важното във футбола са постоянните изяви на отбора. Ако успеем да задържим добро високо ниво, ще бъде много добре. Мачът срещу ЦСКА ни носи самочувствие, защото да стартираш на „Българска армия” с добра игра е чудесно. Резултатът не е маловажен, но на мен ми хареса начина, по който играхме. Дори накрая можеше и да победим. Има положителна емоция, която виждам в хората в града. А на играчите носи самочувствие и амбиция да се представят също така добре и срещу „Левски”. Не ме притеснява, че съперникът натрупа три поредни победи за първенството и Лига Европа. „Левски” винаги си е „Левски”, в каквото и състояние да е, винаги играе за победа и е много трудно срещу такива отбори. Ще се опитаме да ги затрудним максимално и да ги победим. Имахме цяла седмица, надявам се да сме успели да се подготвим максимално. Най-важното в този мач е да имяме вярата, че можем да ги победим, защото имаме възможности да го направим. Не мисля дългосрочно, ако си изпълняваме краткосрочните цели, ще изпълним и генералната, която е добро представяне в лигата. Нямаме проблеми с нови контузени играчи. Никола Колев вече тренира на пълни обороти и ще е готов за мача. Трайно контузените са ясни – Петков, Ангелов и Хубчев. Милчо Ангелов вече започна да тренира, но ще му трябват три седмици да е напълно готов. Същото се отнася и за Хубчев, но той се нуждае от повече време, защото седем месеца не е играл. Наличните играчи са достатъчни за мача, те бяха достатъчни и срещу ЦСКА, а сега имаме опция и с Никола Колев. Призовавам хората да напълнят стадиона. Отборът заслужава, „Етър” е клуб с традиции и поне срещу силните противници стадион „Ивайло” трябва да е пълен. Виждаме в Англия как отбор изпада от Първа в Трета лига, но стадионът му продължава да е пълен. Такъв трябва да е начинът на мислене – каквото и да се случва, да има постоянна подкрепа!”, каза преди срещата наставникът Росен Кирилов.

Билетите вече са в продажба на касата, а днес – от този момент до началото на мача, работят две каси – от север и от юг. Ръководството на отбора призовава запалянковците да не чакат последния момент, за да си купят билет. Още в 18:30 ч. входовете на стадиона ще бъдат отворени.  „Всеки един закупен билет е помощ за „Етър”, знам, че относно цената има коментари, но нека приемат, че помагат на клуба. Надявам се след мача да бъдем удовлетворени както спортно-технически, така и да няма инциденти. Стадион „Ивайло” е в топ 3 на България и трябва да го пазим. Интересът към билетите е съотносим с този като при предишните гостувания на „Левски” и ЦСКА, при всички случаи ще има много хора. Искам да направим празник, както сме го правили винаги.“, коментира административният директор на отбора Страцимир Тинчев.

„ЕТЪР приема Левски на стадион ,,Ивайло“ в първото си домакинство за новия шампионат. След добрата игра и престижното равенство срещу отбора на ЦСКА, болярите са мотивирани да покажат силна игра и срещу отбора на Левски!  Подкрепата на виолетовите фенове е основен фактор за доброто представяне на отбора, а както всички знаят на Митичния тя е винаги гореща!!! Възлолзвайте се от предварителната продажба на билети, за да избегнете опашките в деня на мача!!! ЕЛА НА СТАДИОНА И ПОДКРЕПИ ОТБОРА ДОКРАЙ!!! ЕТЪР – това е Велико Търново!!! НЕ ГО ЗАБРАВЯЙ!!! 💜“, призоваха на свой ред феновене в социалните мрежи.