Култура

Отново награждават най-четящите ученици в кампанията „Ела в библиотеката“

За пета поредна година екипът на Регионалната библиотека „П.Р.Славейков” – Велико Търново, под патронажа на председателя на Общинския съвет, проведе лятната кампания „Ела в библиотеката”. В нея участваха над 1 200 ученици, записали се за потребители на културната институция от 1 юни до 15 септември. Те са класирани на база заети книги. Общо 15 награди ще бъдат раздадени по време на тържественото награждаване на победителите на 12 октомври, вторник от 14.00 часа във фоайето на Регионалната библиотека.

Първите призови места са за три възрастови категории – от 7 до 10 години, от 11 до 14 години и от 15 до 18 години. Ще има и награди за активни учители, работили в партньорство с библиотеката; за четящо семейство; за устойчиво участие; за най-малък потребител; оригинална награда с приятели на библиотеката и др.

Общо 1 800 читатели са записани от 1 юни до 15 септември в библиотеката. От тях 1 215 са в училищна възраст. А от началото на годината до 15 септември децата в ученическа възраст с читателски карти са 2 500.

Кремена Крумова – Попова