Любопитно

Отново арт занятия с деца в „Слънчева пътека“

Възобновена е отново работата в детските арт-работилнички при център „Слънчева пътека” във Велико Търново. От около две седмици нов член на екипа, млада художничка, води занятията. Тази седмица, на 11 януари четвъртък, от 17.00 ч. малчуганите ще правят календари с техниката декупаж.

Детските арт-работилнички съществуват от повече от две години. В тях с различни техники, децата практикуват различни приложни изкуства.  Те са място, където всеки може да създаде и отнесе със себе си късче красота, да се запознае с различни материали и начини за работа с тях, да експериментира и да усъвършенства своята креативност. Групите се провеждат по предварително изработена програма, която се обявява в началото на всеки месец във Фейсбук страничката на центъра.

Интересни са и уроците по JUMP Math от 1 – 4 клас и подготвителна група. JUMP Math е иновативна, научно-обоснована система за учене с желание, която изгражда вътрешна мотивация, качествено мислене, разбиране в дълбочина и обич към математиката. Работи се и успешно с групите за игра от 5 – 10 г. възраст, за споделяне на родителски опит и за подкрепа на родители. Провеждат се и индивидуални консултации с родители по въпросите за детското развитие и се провеждат логопедична работа с деца.

Кремена Крумова – Попова