Образование

Откриха седмата учебно-тренировъчна година в Спортно училище Велико Търново

Със символично запалване на олимпийския огън и полагане на тържествена клетва бе открита новата учебно-тренировъчна година в Спортно училище Велико Търново. Дванайсетокласникът Борислав Колев, национален състезател по борба свободен стил в категория 69 кг, запали факлата.

Над 300 са възпитаниците на учебното заведение, новоприетите ученици по държавна поръчка са 50, съобщи директорът Снежина Михова. Тя подчерта, че стартират в условията на строителна площадка. По проект на Общината за развитие на модерна образователна инфраструктура, финансиран от ОП „Региони в растеж”, в школото в момента се извършва основен ремонт на учебния корпус, спортния център и игрищата, в общежитието се изграждат нови дванадесет стаи. Очаква се дейностите да приключат до края на месеца, затова от 17 септември обучението по общообразователните предмети ще се провежда в сградата на Професионалната гимназия по електроника, уточни Михова.

Областният управител проф. Любомира Попова, зам.-кметът на Общината Ганчо Карабаджаков, началникът на Регионалното управление на образованието Розалия Личева присъстваха на официалното откриване. Поздравителен адрес от името на министър Красен Кралев прочете гл. експерт в Министерството на младежта и спорта Зоя Стефанова.

„Гордейте се, че сте част от Спортното училище, но освен гордост трябва да поемете и своята отговорност, защото оттук са минали много спортни таланти и имена, които прославят България не само в нашата страна, но и в чужбина”, подчерта в приветствието си областният управител проф. Любомира Попова. Здраве, усилие, трудолюбие, успехи в спорта и знанието пожела Попова на учениците и техните преподаватели.

„Община Велико Търново ви подкрепя. Нашата цел е да създадем оптимални условия за образование и подготовка. В училището се извършва основен ремонт, а съвсем скоро ще започне изграждането на тренировъчния футболен терен. Имаме осигурено финансиране, обявени са процедури за избор на изпълнители”, изтъкна в поздрава си зам.-кметът Ганчо Карабаджаков.