Образование Община

Откриха нов спортен сектор в ПМГ „Васил Друмев“, инж. Даниел Панов подари ваучер за закупуване на електронно табло

С нови IТ сектор, спортен сектор и прилежащото им пространство  ще започне новата учебна 2023/2024 година в ПМГ „Васил Друмев“ във Велико Търново. В новия физкултурен салон днес се проведе официална церемония, на която беше прерязана лентата на новите придобивки за ученици и преподаватели.

Тържеството уважиха заместник-областният управител Валентин Михайлов, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, кметът на общината инж. Даниел Панов, доц. Милен Михов, който в качеството си на член на парламентарната комисия по образование е спомогнал за реализирането на проекта, представители на фирмата-изпълнител на ремонтните дейности, ученици и преподаватели.

„Мой приоритет по време на управлението винаги е било образованието, затова десетки училища и детски градини и ясли в общината са обновени. Това показват и резултатите – от близо 1000 училища в страната ПМГ „Васил Друмев“ е на 39-то място на държавните зрелостни изпити. И аз благодаря на всички ученици и учители за постигнатите резултати. Горд съм, че имаме такива училища в старопрестолния град, горд съм, когато чувам да се говори за Велико Търново. С новите IТ и спортен сектори ще имате още по-добри постижения и ви благодаря, скъпи ученици, че сте избрали да учите в ПМГ, защото тя дава отличен старт в кариерното развитие. Пожелавам ви много успехи и да пази това, което сме съградили.“ – каза на церемонията днес кметът на общината инж. Даниел Панов. Той поздрави участниците от гимназията в 19-та учителска спортна спартакиада с международно участие, които заеха почетното четвърто място и ги удостои с индивидуални грамоти. На директора на ПМГ Ангел Гушев, кметът връчи ваучер за закупуването на електронно табло в новия спортен сектор.

Ангел Гушев благодари на всички институции, помогнали за реализирането на проекта, който е на стойност 1,4 млн. лв. IТ секторът е с площ площ 450 кв. метра и е разположен на приземния етаж. На мястото на бившите столова, кухня и подготвителни помещения са изградени една класна стая, два компютърни кабинета и библиотека с прилежащи към нея тоалетни;

Спортният сектор е с разгъната площ над 500 кв. метра. Разположен е на мястото на маломерния и нефункционален бивш физкултурен салон и на прилежащите му съблекални санитарни възли. Новият физкултурен салон е разширен, игрището му размери 24 на 13 метра. Предвидената трибуна прави залата многофункционална.

Мария Христова