Здравеопазване Община

Отборът на ПМГ „Васил Друмев” победи в образователните игри в парк „Дружба”

    Седем отбора от пет великотърновски училища участваха в образователните игри „ Ние знаем как да бъдем здрави”, като част от кампанията „Аз избирам живота”, посветена на Международния ден за борба с наркоманиите и незаконния трафик на наркотици – 26 юни. Те се проведоха днес в парк „Дружба” във Велико Търново и събраха за осма година ученици от 14 до 18 години.

Състезателите преминаха през четири пункта, посветени за здравословното хранене, алкохола, цигарите и наркотиците. Те решаваха кръстословици, подреждаха в пирамидата на здравето различните хранителни продукти, придвижваха се на куц крак, носиха се на столче и др, за да бъдат включени и двигателни активности. И най-вече много се забавляваха. За средношколците днес е и последният учебен ден. Образователните игри се оказаха чудесна възможност да са и сред природата, освен да покажат наученото по различните теми за здравословния начин на живот и превенцията на рисковото поведение.

На първо място с 50 точки и време 6 мин. и 49 сек. се класира отборът на ПМГ „Васил Друмев”. Втори с 42 точки  и време 8 мин и 26 сек. е ПГСАГ „Ангел Попов”, трети със същите точки но с по-голямо време – 9 мин. и 52 сек., станаха участниците на СУ „Вела Благоева”. Следват двата отбора на СУ „Емилиян Станев“, ПГ по моден дизайн и третият отбор на СУ „Емилиян Станев”.

Организатор на инициативата за поредна година е Регионалната здравна инспекция в партньорство с Община Велико Търново, Младежкият дом, Градският ученически парламент и Превантивно-информационният център по наркомании.