Съд

Осъдиха условно три жени, изтеглили 860 лв. от банковите карти на горнооряховчанин

Три жени, ползвали неправомерно дебитна и кредитна карти на познат, са осъдени по обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново. За извършеното деяние са наказани с по една година и четири месеца лишаване от свобода, което е отложено с три години изпитателен срок и на глоба по 400 лева.

К. Г, Р. К. и И.Д.са признати за виновни за това, че на 02.02.2018 г., през периода от 19.15 ч. до 19.30 ч. в гр. Горна Оряховица, в съучастие, пет пъти използвали чужди дебитна и кредитна карти, като изтеглили на няколко пъти общо сумата от 860 лева.

Обвиняемите се познавали с пострадалия и често гостували  в дома му, заради това, че ги черпел с алкохол и храна. При една от поредните им срещи пострадалият, след употреба на алкохол се похвалил, че има пари по банковите сметки на картите си. Обвиняемите решили, че е възможно да присвоят пари, като му вземат банковите карти и ПИН-кодовите им. На 02.02.2018 г. трите отново посетили пострадалия в дома му. Мъжът напазарувал, за да ги посрещне и останал без пари в брой. Около 14.00 часа обвиняемите го помолили  да отиде до магазина за още храна, алкохол и цигари. Той се съгласил и отишъл да закупи исканите стоки заедно с К.Г., която видяла ПИН-кода и го запомнила. Почерпката продължила, като жените изчаквали пострадалия да бъде повлиян от алкохола и да заспи, взели от портмонето му двете банкови карти, и от най-близкия банкомат на няколко пъти изтеглили пари от двете карти.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново.