Съд

Осъдиха на две години затвор рецидивист за извършена поредна кражба

По внесен в съда обвинителен акт на Районна прокуратура – В. Търново осъдиха рецидивист на две години лишаване от свобода за извършена поредна кражба. К. Г. е признат за виновен за това, че на 25.04.2019 г. в гр. Велико Търново, след предварителен сговор с К. Т., в немаловажен случай, чрез използване на техническо средство, проникнал в избено помещение и отнел ъглошлайф „Бош”, зеге, дрелка „Буджет”, бъркалка за строителни смеси, гидории, велосипед „Херкулес”, комплект гаечни ключове и други инструменти на обща стойност 601,28 лева, от владението и без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата представлява опасен рецидив.

Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления от общ характер и в момента изтърпява наказание „лишаване от свобода“ в Затвора гр. Ловеч по друго дело.

К. Г. и К. Т. били в приятелски отношения. Вечерта на 24.04.2019 г., докато двамата били на гости при свой познат, решили да вземат инструменти от маза, от която К. Т. бил вече извършил кражба на месо. По път към жилищната кооперацията с  набелязаната маза, направили опит да разбият кафе-автомат, но не успели.  Проникнали в сградата, а след това от мазата откраднали инструменти и велосипед. Впоследствие продали част от вещите. Обвиняемият К. Т. е обявен за общодържавно издирване и материалите по отношение на него са отделени в друго досъдебно производство.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд В.Търново.