Прокуратура Съд

Оставиха в ареста мъж, удрял и заплашвал полицаи с убийство

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на мъж за хулиганство, заплаха с убийство на полицейски служители и нарушаване на заповед за защита от домашно насилие.

Г. Н. е привлечен като обвиняем за това, че на 02.01.2019 г. в град Дебелец и в гр. В.Търново извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – предизвикал скандал с майка си, като унищожил холна секция в жилището й и и нанесъл удар с ръка в главата, като отправил заплахи и обидни към служители на РУ гр. Велико Търново в Областната дирекция на МВР гр. Велико Търново, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред – задържалите го четирима полицейски служители, по време на задържането му и на съпровождането му ритнал един полицейски служител и се опитал да удари с глава и с крак друг, в сградата на РУ на МВР във В.Търново си събул гащите, посегнал да ритне служителите и прегледалия го лекар от Центъра за спешна медицинска помощ, викал, псувал и обиждал присъстващите полицейски служители, като деянието е извършено при условията на повторност и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

На 02.01.2019 г., в град Дебелец, се заканил с убийство на две длъжностни лице – полицейски служители на полицейското управление в Килифарево в Районното управление на МВР във В.Търново, при и по повод изпълнението на службата и функциите им и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му.

На 02.01.2019 г., в град Дебелец, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие  – заповед за защита от 12.10.2017 г. по гражданско дело на Районен съд гр. В.Търново, с която му е наложена мярка да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо майка си – предизвикал скандал с майка си, като натрошил холната секция в жилището й и й нанесъл удар с ръка в главата.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията и е налице опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.

Разследването продължава под ръководството на ВТРП.