Любопитно

Организират Международен конкурс за рисунка на тема „Тъпан бие, хоро се вие“

Той е за ученици на възраст от 7 до 15 години, разделени на две възрастови групи: 7 – 11 г. и 12 – 15 г. Конкурсът е съпътстваща изява на празниците на духовите оркестри „Дико Илиев” и цели да провокира вниманието на подрастващите към самите празници, към духовите оркестри и творчеството на Дико Илиев, към музикално-танцовото богатство на България.

Всеки участник може да се представи с не повече от 3 рисунки – за децата от първа възрастова група (формат 25/35 см.), за децата от втора възрастова група (формат 35/50 см.). Няма ограничения относно техниката и жанра на творбите. Рисунките се представят или изпращат по пощата на адрес: ул. „Извора” 1, Община Монтана, Монтана – 3400.

Петчленно жури присъжда по 3 награди във всяка възрастова група: статуетка и грамота (първа награда), плакет и грамота (втора и трета награда), както и 10 колективни награди на институции (училища, школи, клубове) и диплом за комплексно представяне. На всяко от призовите места журито класира по двама участници – един от България и един от чужбина. Класирани на първите 50 места творби се показват в изложба в експозиционна зала „Кутловица” на дружество на художниците „Тенец” в Монтана. Наградите на отличените участници ще се връчат на откриването на празниците на духовите оркестри „Дико Илиев”, уточняват организаторите.