Община

Опера Пловдив поставя „Коса“ на Царевец

След миналогодишния концерт-спектакъл „Исус Христос суперзвезда“, който събра стотици почитатели на жанра зад стените на Царевец, тази година Опера Пловдив поставя емблематичния мюзикъл „Коса“. Творбата на Голт Макдермот, Джеръм Рагни и Джеймс Радо ще зазвучи на 5-ти септември от 21,00 часа. Хитовете от култовия филм на Милош Форман ще поднесат Маги Джанаварова, актьорите Радослав Владимиров  и Стелиан Радев,  певците Радостин Василев, Едит Унджиян, Мартин Костадинов, Весела Делчева и  Елена Сиракова. Диригентската палка ще бъде в ръцете на Константин Добройков,  режисьор е Георги Динев, хореограф – Анна Пампулова, художник костюми – Яна Дворецка, вокалната подготовка е дело на Яна Делирадева.

Легендарният американски актьор Джон Савидж от филма гостува на пловдивската опера през пролетта и дори пя на една сцена с артистите, малко преди премиерата на „Коса“. Самият спектакъл провокира с нови актуални въпроси и препратки към бежанската криза и военните престъпления през XXI век, уточняват от ръководството на операта.

„Сцена на вековете“, най-дългогодишният и успешен културен проект на  Община Велико Търново и носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ 2017-2018 ще приключи на 8 септември с концертът „Фондацията в операта“.

 

Билети за спектаклите се предлагат в мрежата на eventim.bg и в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ № 5 във Велико Търново.

 

Още за „Сцена на вековете“ на  www.opera.velikotarnovo.info и https://www.facebook.com/opera.vt/?ref=bookmarks