Спорт

Онлайн международни турнири провежда вече ШК „Асеневци“

Великотърновският шахматен клуб /ШК/ „Асеневци” стартира поредица от международни онлайн турнири. Първият бе проведен с деца от Гърция, последва с Франция, в който децата от клуба победиха опонентите си от Париж. Предстоят 90-минутна партия в петък с представители на Палма де Майорка, в събота с Централна Сърбия. В началото на новата седмица шахматистите ще мерят сили с подрастващи от Сирия, отново от Франция и от Италия. Водят се преговори със спортисти от Индия и други страни.

Шахматните срещи се водят в международния лицензиран сайт – lichess.org. Те се съхраняват там, а след това ние ги анализираме, поясни за Общинското радио Цвета Галунова, ръководител на ШК „Асеневци”.  Тя допълни, че е използвала международните си контакти, за да организира онлайн турнирите за нейните шахматисти.

„Интересно им е на децата определено. Ние и тренировки онлайн провеждаме. Но ни липсват срещи на живо. Надяваме се скоро да имаме възможност да се видим отново, да се шегуваме и радваме на живия контакт”, посочи още Цвета.

Всеки ден тя, заедно с Даян Нинов, другия ръководител на клуба, провеждат тренировки и имат три групи, разделени според нивото на децата.

Кремена Крумова – Попова