Образование

Онлайн конференция за Югоизточна Европа проведе ВТУ

Днес се проведе Международна онлайн научна конференция на тема: „Югоизточна Европа – история, култура, политика и икономика“, реализирана по проект, финансиран от Великотърновския университет.

Това е третото поредно издание на международния форум, което обединява изследователи в нова и постоянно увеличаваща се научна мрежа, инициирана от нашия университет. С доклади на разнообразна тематика в събитието се включиха над 15 преподаватели от Историческия факултет, Философския факултет и Стопанския факултет.

Конференцията бе официално открита от доц. д-р Димитър Димитров, заместник-ректор по международната дейност на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

„За мен е чест и удоволствие да открия този престижен научен форум. В тези мобилни времена това е начинът да се поддържат контактите и добрите връзки между различните университети и образователни институции, независимо от тяхното местоположение в света. Нещо повече, ние и нашите партньори е добре да помислим за създаването на консорциум от различни европейски университети, които да си сътрудничат в областта на науката и образованието. Този консорциум ще генерира множество съвместни научни публикации, проекти и инициативи. Това събитие е първата крачка в тази посока. Пожелавам ви професионални върхове, здраве и успехи!“, каза доц. Димитър Димитров при откриването.

В секциите се включиха участници от Босна и Херцеговина, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Русия, Сърбия и Турция.