Култура

Фондация „Маргаритка“ организира благотворително събитие във Велико Търново

Първото организирано благотворително мероприятие на фондация „Маргаритка“ се проведе през уикенда във Велико Търново. По време на инициативата 20 деца рисуваха под ръководството на специалисти. Творбите им ще бъдат предложени за откупка на фейсбук страницата на неправителствената организация. Всяка ще е с цена 50 лева. Събраните средства от продажбата на детските рисунки ще бъдат предоставени в помощ на Центъра за специална образователна подкрепа „Иван Вазов“ в Ново село.

На организираната от фондация „Маргаритка“ коледна благотворителна инициатива гостува и писателят Борислав Пешев. Той представи пред малчуганите книгата си „Невероятните премеждия на паяка Борил“, разговаря с тях за писането и отговори на въпросите им. Десет лева от всяка закупена по време на събитието негова книга също отиват към дарението за децата в Ново село. Участниците в инициативата получиха медали от фондация „Маргаритка“ и грамоти. Творческата среща се проведе с подкрепата на Община Велико Търново.

„ Ние знаем, че „Маргаритка“ не може да разреши всеки проблем, но може да обедини още хора с добри сърца, чисти намерения и общи цели. А нашата цел е да помагаме на деца в неравностойно положение, както и на възрастни хора. За да върнем надеждата и усмивката. Дали ще е лесно? Не мислим… Но има една хубава поговорка, която гласи, че капката копае камъка не със сила, а с постоянство! А когато камъкът бъде издълбан, там може да разцъфтят много прекрасни маргаритки. Изключително съм благодарен на всеки, който се включи в каузата и допринесе с труда си за едно добро дело. Благодаря за топлото посрещане и подкрепата на Община Велико Търново“, сподели Стойчо Минков – председател на фондация „Маргаритка“.